Skip links

Hoeveel kost het laten maken van een Professionele video?

Video is een waardevol middel dat steeds meer bedrijven gebruiken. Kijk maar eens naar je eigen gedrag op Facebook, LinkedIn of Instagram: zodra een video automatisch begint af te spelen, ben je geneigd om langer te blijven kijken dan bij tekst of een statische foto. Het is duidelijk dat video een essentieel onderdeel is geworden van een succesvolle online aanwezigheid.

Benieuwd naar de kosten van het produceren van video-content? In dit blogartikel leggen we het graag voor je uit.

Richway Richway camera setup Homepage 2 https://richway.nl

Wat zijn de kosten van video content?

Als toonaangevend bedrijf in videoproductie krijgen we vaak de vraag: “Wat zijn de kosten om een verbluffende video voor mijn bedrijf te maken?” We merken ook dat onze prijspagina veel wordt bekeken op onze website.

Net als de vraag “Hoeveel kost een auto?” variëren de prijzen voor videoproducties sterk, net als auto’s in verschillende prijsklassen en luxe niveaus. Een geschikte video voor elk doel kan echter worden geproduceerd binnen een geschikt budget. Het bepalen van het doel van de video en hoe deze zal worden gebruikt, is essentieel.

Ontdek vandaag de prijzen en mogelijkheden voor onze hoogwaardige videoproductiediensten. Neem een geïnformeerde beslissing en til uw bedrijf naar een hoger niveau!

Richway Hoeveel kost het laten maken van een Professionele video Richway https://richway.nl

Hoogwaardige videoproductie voor uw bedrijf

Bij het bepalen van de kosten van een videoproductie zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Dit kan worden vergeleken met het kiezen van een nieuwe auto. De kwaliteit van de video hangt grotendeels af van het type camera dat wordt gebruikt. Geavanceerde camera’s zoals RED of ARRI kosten honderden euro’s per dag, exclusief het uurtarief van de cameraman. Aan de andere kant kunnen mobiele telefoons redelijke video’s maken, maar zijn ze niet geschikt voor professionele producties.

Naast de videokwaliteit zijn belichting en geluidsopname even belangrijk. De compositie van de shots en de uiteindelijke editing bepalen de output van de video. Professionaliteit is essentieel voor de meeste klanten, omdat een slechte compositie of geluidskwaliteit de reputatie van een bedrijf kan schaden. Vandaag de dag zijn er tal van oplossingen om het gewenste resultaat te behalen binnen een beperkt budget. We bespreken graag welke optie het beste bij uw videoproductie past.

Ontdek onze hoogwaardige videoproductiediensten en bereik het professionele imago dat uw bedrijf verdient. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend consult en ontvang een gepersonaliseerde offerte.

Kosten van video productie

Een ervaren cameraman met professionele apparatuur kost gemiddeld €500-800 per dag. Voor video-editing en montage worden doorgaans tarieven gehanteerd van €500-900 per dag. Bij het inschatten van de kosten voor een videoproductie geldt als vuistregel dat 1/3 van de tijd wordt besteed aan opnames en 2/3 aan montage. Voor een gemiddelde bedrijfsvideo, die in één dag kan worden gefilmd, liggen de kosten rond de 900-1500 euro.

Stel dat je tijdens een draaidag bijvoorbeeld 8 korte video’s van ongeveer 30 seconden tot 1 minuut filmt, dan komen de kosten per video uit op slechts 112-190 euro. Het kan vaak lonend zijn om te onderzoeken of er meerdere video’s tegelijkertijd kunnen worden opgenomen. In het geval van het filmen van meerdere video’s is een duidelijk script en draaiboek essentieel. Een grondige voorbereiding is daarbij van groot belang.

Wil je altijd al weten wat het kost om een professionele video te laten maken? Op onze prijzenpagina geven we je een indruk van onze tarieven. Richway produceert hoogwaardige video’s tegen scherpe tarieven. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

PakettenBeschrijvingPrijzen
Video standaardFilmen + editen€ 900,-
Video proFilmen, editen + Interview€ 1500,-
Video maatwerkOnbeperkt mogelijkheden€ 2000 +

Kijk wat wij voor je kunnen betekenen!

Wil je weten wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.